fbpx

Glas – Progressiva, Enkelslipade och Bildskärmsglasögon (terminal)

Alloptik strävar efter att erbjuda prisvärd kvalité och design. Gällande glas så är nästan alla våra produkter tillverkade av plast, vilket är det allra vanligaste materialvalet för glas i glasögon idag. Plast som material har en rad fördelar gentemot mineral; det är bland annat lättare och släpper igenom mindre UV-ljus. Det finns också betydligt större urval av glasprodukter av plast vad gäller främst progressiva glas, då det beforskats mer än dito av mineral. Vid beställning av mineralglas gäller längre leveranstider.

Mer tidskrävande tillverkning, men ett bättre slutresultat

Det går att säga mycket om glas som slipas och behandlas över dagen och erhålls köpare på några få timmar. Våra glas tar mer tid att tillverka eftersom de olika delprocesserna är tidskrävande. Utöver att glasen skärs till behöver de ytbehandlingar som t. ex. antireflex, hårdhetsbehandling och fett- och vattenavvisande behandling. Tillverkningen sker av stora automatiserade maskiner.

Branschledande kvalitet

Med 25 års erfarenhet inom optik nöjer vi oss inte med till exempel antireflexer som lätt släpper, hårdhetsbehandling som lätt får repor eller glasögon man inte ser bättre i än sitt tidigare glasögon-par. Vår målsättning är därför att alla som väljer oss ska märka den positiva skillnaden som våra glas innebär för den visuella upplevelsen.

Stort och brett utbud av optik för glasögon

Progressiva glas, enkelslipade glas, bifokala glas, Transition (fotokromatisk teknologi), Polykarbonat-glas, med mera. Vi har ett mycket brett utbud av glastyper i ett stort index-intervall. Dessa går att kombineras med olika material och ytbehandlingar på ett mycket flexibelt sätt.

Eftersom optik kan kännas lite som en djungel för den ovana, är det ett bra sätt att börja med en synundersökning och sedan få rekommendation om glasval från oss.

Våra glastyper

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om respektive glastyp.

Progressiva glas
Enkelslipade glas
Bifokala glas
Polykarbonat
Trivex